Naturens Apotek Naturens Spisekammer

Tænk på dit helbred!
Et menneske har behov for 90 forskellige næringsstoffer hver dag. Vi behøver mineraler, vitaminer, essentielle, aminosyrer og essentielle fedtsyrer. Vi behøver dette hver dag året rundt for ikke at få ernæringsmangler, som giver sygdomme, og vi behøver hvert enkelt stof i tilstrækkelig mængde. Disse behov kan vi på en enkel og lækker måde få dækket ved indtag af eksempelvis hvedegræsjuice.
Hvedegræs ansesfor en særdeles næringsrig fødevare. Det indeholder 91 mineraler ud af 102 mulige.  For en særdeles næringsrig fødevare. Det indeholder 91 mineraler ud af 102 mulige. ...for en særdeles næringsrig fødevare. Det indeholder 91 mineraler ud af 102 mulige.

for en særdeles næringsrig fødevare. Det indeholder 91 mineraler ud af 102 mulige.grønt

URL`ret

Vidste du f.eks.
at planter vi alle kender har sin berettigelse i ethvert husapotek.:

Humle er så stærkt et søvnregulerende middel at man under 1 ste verdenskrig brugte humle til at hjælpe de sårede og smerteplagede soldater, når man var løbet tør for morfin? Man lagde tørrede humleblomster i de såredes pudevår og hjalp dem på den måde til en lindrende søvn?

Honning og æblecidereddike i en sammenblanding er et fantastisk middel til indslumring og gennem tiderne har været anvendt som et effektivt middel til sengevædende børn?

Peberrod i folkemedicinen har været kendt som Nordens penicillin, og gennem tiderne har vist sig virksomt ved betændelser?

Persille giver en frisk ånde og bare 5 g. persille dækker dit fulde behov for A vitamin, og det høje indhold af calcium gør persille til et bedre kalktilskud end mælk, samt at persilles høje indhold af karotenoider bidrager til at styrke kroppens modstandskraft mod infektioner og sygdomme. Persille er desuden et effektivt middel mod anæmi. Det dæmper tillige tarmgasproduktionen og lindrer kolik. Persille er også godt for potensen.

Salvie driver væske fra bughulen, hvilket er rigtig godt for personer med bugspytkirtel og leverproblemer. Det er et fortræffeligt middel til at afhjælpe ødemer.  Salvie kan hjælpe til at bevare den oprindelige hårfarve. Kan medvirke til at afhjælpe hormonelle forstyrrelser opstået som følge af overgangsalder, og så er den god mod luftvejsproblemer, (ikke så god som oregano, men dog alligevel rigtig god da den har en lindrende effekt)  Denne plante bør dog omgås med forsigtighed, da den er kendt for at kunne fremkalde muskelkramper. Et salvieblad lagt ind mod en værkende tand lindrer tandpine. Er også sveddrivende.

Hvedegræs indeholder ALLE de vitaminer og mineraler du har behov for gennem dagen, BORTSET fra D vitamn. På den måde giver hvedegræs kroppen de bedste betingelser for selvheling. 

Hvidtjørn er hjertets ven. Få planter har som hvidtjørn været af interesse for medicinalindustrien, og den har været genstand for omfangsrige farmakologiske undersøgelser. Der findes mange studier og placeboforsøg, hvor hvidtjørn anbefales som kredsløbsplante og ved svækket hjerte. Hvidtjørn er i stand til at balanceret blodtrykket uanset om dette er for lavt eller for højt. Den er kendt som et af de mest effektive midler mod angina pectoris, som er et symptom på forkalkning af hjertekranspulsåren. Hvidtjørn har tillige en effekt på eksempelvis alzheimer.

 Cannabis, eller Hamp, som den også kendes som, er yderst virksom mod eksempelvis cancer og visse autoimmune sygdomme. Til kort før 1950 erne blev cannabis anvendt som et almindeligt og anerkendt naturlægemiddel blandt andet som mave og nervestimuli.

 Dette er blot et lille udpluk af de virksomme planter, du kan finde i den danske natur.

Cannabis er dog noget af en kontroversiel plante, som du ikke let finder vildtvoksende i den danske natur.

 Kom og hør om mange flere potente planter og få råd om hvilke planter du med held kan have i køkkenet. Nogle planter standser blødninger, andre stimulerer fordøjelsen, andre igen er smertestillende og så videre. Mulighederne er noget nær uendelige. Den kraftfulde natur er tilgængelig for os alle.

Foredrag om emnet